Verona

Verona je svetski poznata kao mesto gde je odigrana radnja Šekspirove drame "Romeo i Julija". Kako su Italijani između ostalog i turistički nastrojen narod, u čast ljubavi dvoje mladih uređeno je više mesta u gradu, zbog čega grad nazivaju i "Gradom romantike".

Rimska arena u Veroni iz 1. veka jedna je od najvećih i najbolje očuvanih. Mogla je primiti 22.000 gledalaca, a i danas se koristi za razne priredbe.

U Veroni se, pored ostalih, svake jeseni održava i najveći svetski sajam kamena.

Propašću i ukidanjem Mletačke republike od strane Napoleona 1797. godine Kampoformijskim mirom počinje vreme naglih istorijskih promena za Veronu. Tokom Napoleonovih ratova Verona je bila deo njegove Kraljevine Italije, da bi potom bila deo Lombardo-Venecije, vazalne države Habzburške monarhije. 1866. godine Verona i okolina su pridruženi novoosnovanoj Kraljevini Italiji. Ovako buran 19. vek doveo je do propadanja grada i smanjenja stanovništva.

Tokom 20. veka Verona je izbegla razaranja u svetskim ratovima i relativno bezbolno prošla kroz dato razdoblje. Međutim, prva polovina veka bila je obeležena privrednim teškoćama, naglom urbanizacijom grada nauštrb iseljavanja i smanjenja broja stanovnika u okolnoj oblasti. Novi uzlet grad doživljava 70ih godina sa razvojem turizma i decentralizacijom vlasti na niže nivoe. Poslednjih godina Verona se razvijala znatno brže nego većina gradova u državi.

Venecija - KARNEVAL - 4 dana - autobus

OTVARANJE KARNEVALA I TOTALNE RASPRODAJE - 26.01.

 

KARNEVAL - 09.02.-12.02.

VENECIJA – VERONA – OUTLET NOVENTA DI PIAVE

Otvaranje karnevala i totalne rasprodaje!

26.01. - 29.01.2018.

Preporuka agencije

KAPETANIOS STUDIO - Krf - Agios Georgios
KAPETANIOS STUDIO - Krf - Agios Georgios
Detaljnije
Hotel Planeta - Bugarska - Sunčev Breg
Hotel Planeta - Bugarska - Sunčev Breg
Detaljnije
Palm Beach Hotel Apartmani - Kasandra - Polihrono
Palm Beach Hotel Apartmani - Kasandra - Polihrono
Detaljnije
Vila Aristidis - Kasandra - Polihrono
Vila Aristidis - Kasandra - Polihrono
Detaljnije