LETOVALIŠTA NA SICILIJI

Ostrvo okružuju tri mora; Tirensko, Sredozemno i Jonsko. Na obali Jonskog mora nalaze se brojna letovališta Taormina, Djardini Naksos, Letojani, kao popularni gradovi Katanija,Sirakuza i Mesina. Sicilijanske specifičnosti su mala tradicionalna sela u kojima vreme kao da je stalo, ukusna hrana, kvalitetno vino iz podnožja Etne, čisto more i ljubazni domaćini!

ĐARDINI NAKSOS

Najatraktivnije letovalište na Siciliji i Jonskoj obali. Nalazi se u blizini grada Taormine sa kojim je povezano redovnom autobuskom linijom – cena autobuske karte u jednom pravcu 2 eur. Djardini Naksos je poznat po čistom moru, brojnim plažama, dugom šetalištu uz obalu mora sa brojnim restoranima, barovima i poslastičarnicama, izuzetnoj atmosferi i zabavi. U zalivu Gardini Naksos plaže su peščane, šljunkovete ili kamenite. Podeljene su na gradske i privatne na kojima se plaća korišćenje ležaljki i suncobrana.

TAORMINA

Najposećeniji turistički centar Sicilije. Grad Taormina se nalazi na istočnoj strani ostrva i najpoznatijie je letovalište na Siciliji. Nalazi se u blizini poznatih letovališta Đardini Naksos, Letojani i Mazaro. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana i noćnih klubova koji garantuju odličan provod i nezaboravno letovanje. Taormina je poznata po svom letnjem filmskom i muzičkom festivalu koji se održava u antičkom amfiteatru tokom letnje sezone. Iz razloga što je Taormina na brdu ( 300 m nadmorska visina), do podnožja gde se nalaze plaže dolazi se žičarom koja radi tokom celog dana ili hotelskim mini busevima.

MAZARO – ISOLA BELLA

Zaliv koji se nalazi u podnožju grada Taormine. U centralnom delu zaliva smeštena je plaža Isola Bella-prirodni rezervat pod začtitom države sa retkim vrstama morske flore i faune. U zalivu Mazzaro nalaze se brojni hoteli, restorani i plaže. Plaže su uglavnom peščane i privatne (naknadno se plaća zakup ležaljki i suncobrana). Do Taormine se stiže žičarom (vožnja traje 5 minuta), koja radi tokom letnje sezone. Cena karte u jednom pravcu je 3 eura.

LETOJANI

Mirno, malo mesto na obali Jonskog mora sa oko 2.600 stanovnika, nadomak Taormine. Nekada ribarsko naselje, šezdesetih godina dvadesetog veka počinje da se pretvara u turističko mesto koje privlači pažnju turista svojim šarmom, blagom klimom i beskrajnim dugim peščanim plažama. Autobuskim linijama, odlično je povezano sa Taorminom i Djardini Naksosom.