Rimini

Rimini je čest izbor porodica koje letuju sa decom, jer je voda vrlo čista i bezbedno je za kupanje. Dežuraju spasilačke ekipe, a tu je i patrola u specijalnim čamcima. Zahvaljujući svemu toma, plaža Riminija spada među najsigurnije u svetu. Ono što je posebno zgodno za porodice sa malom decom je činjenica da je voda pri ulazu u more plitka, pa morate da hodate kako biste došli do dubine. U skladu sa svim onim ne čudi da su dobili Plavu zastavicu još 2000. godine.


Plaža Riminija svojim posetiocima nudi ležaljke, suncobrane, tu su tuševi, džakuzi, barovi, restorani, ali i biblioteka na otvorenom. Za one koji vole aktivniji odmor, tu su i sportovi na pesku, a u jednom delu plaže nalazi se i teretana. I deca će uživati u nastupima profesionalnih zabavljača ili praviti kule u pesku.

Najpoznatije kupalište je La Marina, tu su i popularni Delfinarijum Rimini, vodeni park Akvafan i tematski park Fiabilandia.

Ipak, jedna mana ove plaže je što je plaža zatvorena i zabranjeno je plivanje u periodu od 01:00 do 05:00 h.
Marina Ćentro i Lungomare Augostore su centri u kojima se nalaze glavne plaže i najviše noćnih klubova i barova. Plaže udaljenije od ovih centara su više „porodične“ i mirnije. Kej se prostire uz čitavu obalu. Mnoge plaže su privatne i u cenu ulaze i suncobrani i ležaljke.

Rimini Terme je termalna banja na moru sa mnogobrojnim odmaralištima, četiri bazena sa toplom, slanom vodom i velnes centrom. U gradu se nalazi park sa stazom za džoging, plaža i igralište. Hotel National na moru u Marino Ćentru takođe ima spa centre i terapeutske tretmane.

Poznato letovalište na obali Jadranskog mora, destinacija sa bogatom ponudom kulturnih i zabavnih sadržaja. Blizina San Marina ga čini dodatno atraktivnim.

Ključ uspeha Riminija je što decenijama uspeva da održi dobar noćni život i kvalitetnu klupsku scenu, uporedo sa atmosferom prijatnom za porodice s decom. Plaže Riminija imaju preko 15km dužine, a mesto obiluje radnjama, restoranima, klubovima i barovima (ima ih oko 500).

Mada je u II svetskom ratu dosta uništen, ali stari istorijski centar je sačuvao nekadašnji šarm, te ga nikako ne treba obići tokom šetnji kroz Rimini. Obavezno se upoznajte sa Augustovom kapijom – slavolukom koji potiče iz 27. Godine pre nove ere, Tiberijev most, na reci Marekija, izgrađenim kamenom iz Istre, Duomo – crkva Malatesta koju je freskama ukrasio Đoto, Amfiteatar iz II veka, koji je mogao da primi i do 15.000 gledaoca i još mnogo toga…